OSMANİYE ECZACI ODASI ODAMIZDAN HUZUREVİ VE C GRUBU REÇETELERİNDE TEVZİ KOMİSYONUNUN TESPİT ETTİĞİ EKSİKLİKLER HK.

HUZUREVİ REÇETELERİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR;

1. Huzurevi’ nden çıkan bütün reçeteler C Grubuna atılıp, karşılandığı gün  Farmainbox a kaydedilmelidir.Sistemin A Grubuna attığı reçeteler de sıralı dağıtım kutucuğu işaretlenerek C Grubuna atılması ve Farmainbox agirilmesi gerekmektedir.Ayrıca C Grubuna atılmaması SGK açısından kesinti sebebidir.
  2. Huzurevi’nden çıkan tüm reçetelerden odaya teslim edilmek üzere birer tane çıktı alınmalıdır ve odaya onaya gelirken  çıktılar getirilmelidir.
  3. Huzurevine ilaçlar zamanında götürülmelidir.
  4. İlaçlar eksik ise mutlaka sebebi belirtilmedir(günü gelmediyse veya depodan bir sonraki gün teslim alınacağından dolayı gibi)
  5. Sıradaki eczaneler Huzurevi’nden çıkan Yurtdışı reçetelerini kabul etmek zorundadır, bu reçeteler Farmainbox a yurtdışı reçeteleri bölümüne kaydedilmeli fakat huzurevi reçetelerinin limitine dahil edilmelidir.

C GRUBU REÇETELER İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR;

1.  C Grubu Özet dökümü ve icmal listelerinden 2 şer tane çıktı alınmalı ve onaya geldiğinde 1 er nüshaları odamıza teslim edilmelidir.

27.07.2018 - Okunma Sayısı : 267