2017 Kasım Ayına Ait Bazı Primlerin Ödeme Sürelerine Dair Açıklama

18 Ara

2017 Kasım Ayına Ait Bazı Primlerin Ödeme Sürelerine Dair Açıklama

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğine, 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle “2017 yılı Kasım ayına ilişkin bazı primlerin ödenme süresi” başlıklı geçici 34 üncü madde eklenmiştir.

Söz konusu madde ile “Ayın 1’i ile 30’u arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalıların, 2017 yılı Kasım ayına ilişkin sigorta primleri ile ertelenen 2017 yılı Şubat ayına ilişkin sigorta primleri en geç 26/12/2017 tarihinde Kuruma ödenir.” hükmü getirilmiştir.

Buna göre meslektaşlarımızın sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edebilmeleri, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalmamaları açısından 2017 yılı Kasım ayına ilişkin sigorta ile ertelenen 2017 yılı Şubat ayına ilişkin sigorta primlerini en geç 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödemeleri önem arz etmektedir.

Kurum tarafından konu hakkında yayımlanan “2017/KASIM AYINA İLİŞKİN BAZI PRİMLERİN ÖDEME SÜRELERİNE DAİR AÇIKLAMA” ekte yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine ve dikkatine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum Duyurusu için tıklayınız.

Okunma 105 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 25 Aralık 2017 12:32