Cezaevi ile Yapılan Görüşme Sonuçları ve Dikkat Edilmesi Gereken Konular

15 Oca

Cezaevi ile Yapılan Görüşme Sonuçları ve Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Değerli meslektaşlarımız;

İlimizde bulunan Toprakkale açık, 1 ve 2 nolu T tipi cezaevleri ile 9 Ocak Salı günü 2 nolu T tipi kapalı cezaevinde bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda eczacılarımızın yaşadığı sıkıntıları dile getirip, sağlık ve ambardan sorumlu memur arkadaşlardan yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili bilgiler aldık.

Odamızın istekleri ve çözümleri şu şekildedir;

1-    Dış nizamiyeden araçlarla geçişlerde ciddi sıkıntı yaşadığımız iletildi. Araçların içeriye girişinde izin verilmemesi durumumda Meslektaşlarımızın nizamiyede görevli koruma memuru arkadaşla görüşmesi, koruma memurlarına gerekli talimat verilmesi kararlaştırıldı.

2-    Özellikle sıra konusunda meslektaşlarımızın uzak eczanelere gidip gelmesinin önüne geçilmesi için sıranın bölgesel olarak ilerlemesi kararlaştırıldı.

3-    Faturalarda düzeltme yapılması gereken durumlarda, meslektaşlarımızın birkaç defa cezaevlerine gidip gelmesine sebep olan sorunların önüne geçilmesi için fatura yazılırken otomasyon sistemlerinin faturası yazılması yerine elle hesaplanarak yazılması kararlaştırıldı.

Reçete kurum ödemesi  : (KDV dahil)

Fark Tutarı                        : (KDV dahil)

Ara Toplam                      : Reçete Kurum Ödemesi ve Fark Ücreti toplamı

İskonto                              : Ara Toplam üzerinden İskonto

Ödenecek Tutar              : Ara toplamdan iskonto çıkmış tutar

KDV (%8)                          : Ödenecek Tutar Üzerinden KDV miktarı

4-    Anti-tnf gibi güvenlik izlem formuna tabi ilaçlarda formların İl Sağlık Müdürlükleri tarafından istendiği bu sebeple almak zorunda olduğumuz iletilmiştir.

5-    Fatura ile ilgili sorunların çabuk ve hızlı çözümü ile kurumun olası fatura kaybetmesi durumunun önüne geçmek ve mağduriyetlerimizin engellemesi için çözüm istediğimiz iletildi. Yapılan fikir alışverişi sonucunda fatura tesliminin xray cihazı önünde yapılmayıp, fatura teslim eden kişinin önce ziyaret kabulden göz taraması yapılıp sonrasında kurum içerisine girerek evrakı teslim etmesi ve görevli memur tarafından sık yapılan hataların kontrol edilmesi sağlandı. Fatura teslimi sırasında bizde kalan fatura nüshası üzerine görevli memur tarafından teslim alındı yazılıp kaşe imza atılmasına karar verildi.Bu sebeple fatura tesliminde bizde kalan nüshanın mutlaka kuruma götürülmesi gerekmektedir.

Cezaevlerinin istekleri;

1-    Reçetelerin kurumdan saat 16.00 da teslim alınması

2-    İlaçların sabah en geç saat 10.00 da kuruma teslim  edilmesi. (cumartesi dahil)

3-    İlaç poşetlerinin şeffaf olması, poşet üzerine ilaç sahibinin isminin okunaklı bir şekilde yazılması.

4-    Poşetlerin içine reçete fotokopilerinin konulması. (ilaçların tam gelip gelmediği, muadil olup olmadığı, dozlarının doğru yazılıp yazılmadığı gibi durumların hızlı kontrolü için gerekli olduğu)

5-    Mesai haricinde çıkan acil reçetelerin nöbetçi eczane tarafından karşılanması ve reçete arkasına imzanın kurumca istenmediği(sözleşme olup olmamasına bakılmaksızın)

6-    Ödenmeyen, eksik yada sonra getirilecek ilaçların reçete fotokopisi üzerine not alınması

7-    Şeker ölçüm stribi ve cihazları konusunda çok sıkıntı çıktığı tarafımıza iletildi. Yapılan görüşme sonucunda bizim belirleyeceğimiz bir markanın cezaevi reçetelerinin tamamında yazılmasına karar verildi.

8-    Fatura teslimi sırasında reçetelerin birer fotokopisi çekilmesi aslı ve fotokopisinin 2 ayrı zarfta kuruma teslim edilmesi

9-    Faturalarda eczacı odası onayının olması

10-         Borcu yoktur yazısının bulunması

11-         Reçete teslim alınması, ilaç teslimi ve fatura teslimi noktasında kurumu gelen kişinin eczacı yada eczane elemanı olması gerektiği (mümessil yada 3. Kişilerin kullanılmaması gerektiği)

12-         Kontrole tabi ilaçlar haricinde kalan ilaçlar için rapor ya da uzman hekim şartı aranmadığı kontrole tabi ilaç haricinde bu belgelerin istenmemesi.

Okunma 96 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 17 Ocak 2018 13:17