Diyaliz Merkezinde Çıkarılan Reçeteler

17 May

Diyaliz Merkezinde Çıkarılan Reçeteler

Diyaliz merkezinden çıkan tüm reçeteler sıralı dağıtım grubuna girmektedir. Bu reçeteler EPO içeren tüm reçeteler yanında EPO harici ilaç olsa dahi sıralı dağıtım grubuna girmektedir.

EPO dışında yazılan EPO grubu hiçbir ilaç içermeyen diyaliz merkezinden çıkan tüm reçeteler aylık üst bir limitle verilebilecektir.

Uygulamanın yeni olması nedeni ile bazı diyaliz merkezinden çıkan EPO harici ilaçlar içeren reçeteler C grubuna atılmamaktadır. Bu reçetelerin sıralı dağıtım butonu tıklanarak girilmesi önemlidir. Aksi taktirde SGK’nın cezai müeyyidesi vardır.

EPO içermeyen diyaliz merkezinden çıkan tüm reçetelerin aylık üst limiti 1 Mayıstan itibaren 2000 TL olup bugüne kadar 2000 TL’yi geçen eczanelerin C Grubu döküm listesi bir sonraki ayda eksik vermelerini tahattüt eden dilekçe vermeleri şartıyla onaylanacaktır.

Okunma 601 defa Son Düzenlenme Perşembe, 27 Ekim 2016 22:28