Götürü Bedel Sözleşmesi yapan Sağlık Hizmeti Sunucuları Hk.

16 Oca

Götürü Bedel Sözleşmesi yapan Sağlık Hizmeti Sunucuları Hk.

41.A.0000946
15.01.2018

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi’nin 4.1.3. Özel haller başlıklı maddesinin a.fıkrası; “… Ayrıca müstehaklıkları 60 kodu ile sorgulanan ve prim ödemeyen (g,c-1,c-3,c-9 vb) hak sahipleri için (Kurumla götürü bedel sözleşmesi yapan SHS’ler hariç) SUT hükümleri geçerli olup, sevk zincirine uyulması ve reçetelerine sevk belgelerinin de eklenmesi gerekmektedir.” şeklinde düzenlenmiştir

Buna istinaden Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna resmi yazı yazılmış olp, maddede atıf yapılan sevk zinciri uygulaması ve Kurumla götürü bedel sözleşmesi yapan SHS’ler hakkında bilgi istenmiştir.
Kurumun yazısı ile, Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında 2017 Yılı Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi Usul ve Esasları imzalandığı, ayrıca 40 devlet üniversitesi sağlık uygulama ve araştırma merkezi ile de “2017 Yılı Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi Usul ve Esasları” imzalanarak yürürlüğe girdiği bildirilmekte olup, devlet üniversitesi sağlık hizmeti sunucularına ait liste iletilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

Kurum yazısı için tıklayınız.
Götürü Bedel Sözleşmesi Yapan SHS Listesi