İşyeri Hekimliklerinde E-Reçete Uygulaması Hakkında

27 Ara

İşyeri Hekimliklerinde E-Reçete Uygulaması Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 22.12.2017 tarihinde “İşyeri Hekimliklerinde E-Reçete Uygulaması” başlıklı duyuru yayımlanmıştır. Duyuruda;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün 02.10.2017 tarihinde https:// isgkatip.csgb.gov.tr web adresinde yayımladığı İşyeri Hekimliklerinde e-reçete konulu duyurusundan da anlaşılacağı üzere İşyeri hekimliklerinin 31.12.2017 tarihine kadar “Sgk Kurumsal Hekim Şifreli” ve “Güvenlikli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulaması için alt yapı hazırlıklarının tamamlanması gerektiğinin belirtildiği;

Kurumca İşyeri hekimliklerindeki “Sgk Kurumsal Hekim Şifreli” ve “Güvenlikli elektronik imzalı” e-reçete uygulamasına yönelik alt yapı çalışmaları tamamlandığı; “Sgk Kurumsal Hekim Şifreli” ve “Güvenlikli elektronik imzalı” e-reçete sisteminin alt yapısını tamamlayan İşyeri hekimleri tarafından kullanılmaya başlandığı;

“Sgk Kurumsal Hekim Şifreli” ve “Güvenlikli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına 02.01.2018 tarihinden itibaren zorunlu olarak geçilecek olup bu tarihten itibaren manuel reçete girişine “Sistem çalışmadığı için e-reçete düzenlenememiştir.” ibaresi bulunan ve reçeteyi yazan hekim tarafından imzalanan reçetelerde izin verilebileceği; ancak Güvenlikli elektronik imzasını temin edemeyen İşyeri hekimlerinin de olabileceği ve bu nedenle de hasta mağduriyeti de oluşmaması için 01.03.2018 tarihine kadar “Sgk Kurumsal Hekim Şifresi” ile yazılan e-reçete’ler kabul edilebileceği bildirilmektedir.

Duyuruda ayrıca;

“Sgk Kurumsal Hekim Şifreli” ve “Güvenlikli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına sorunsuz olarak geçilebilmesi için hekimlerin “SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ”ni https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor adresinden almaları ve “Güvenlikli Elektronik İmza”yı temin etmeleri gerektiğine değinilerek;

“SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ” ile ilgili sorunların eczane@sgk.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Kurum duyurusu için tıklayınız.

Okunma 98 defa Son Düzenlenme Cuma, 05 Ocak 2018 14:29