NÖBET KOMİSYONU KURALLARI

24 Eki

NÖBET KOMİSYONU KURALLARI

Kıymetli meslektaşlarımız;

Nöbet komisyonu olarak aşağıda belirtilen nöbet kuralları alınmış olup meslektaşlarımıza duyurulur.

1.Nöbet listeleri aylık olarak hazırlansa bile gerekli değişiklik için listeler Sağlık Müdürlüğü’ ne aylık olarak bildirilecektir. Toplu yayınlanan listeyi ise eczacılarımız odanın sayfasından kendi şifreleri ile görüp takip edebileceklerdir.

2.Nöbetler aylık listeler halinde her ayın 20-25 arasında Sağlık Müdürlüğü’ ne bildirilir.

• Sağlık Müdürlüğü’ne onay için 20-25 inden önce gitmemiş listelerde; mazereti olan eczanelerin mazeretlerini belirtmesi durumunda dilekçelerini ayın 15’ine kadar odaya teslim etmeleri yeterlidir. Komisyonca daha uygun tarihli bir nöbet olarak değiştirilir.
  • Sağlık Müdürlüğü onayından geçmiş ve bildirilmiş liste üzerinde ise; ölüm, cenaze, ameliyat, doğum gibi sağlık mazeretleri ve eczane teknik alt yapısı ile ilgili sorunlarda eczanelerimizin nöbet eşlerini de mağdur etmeyecek şekilde komisyon tarafından değerlendirilir ve yönetim kurulu onayladıktan sonra nöbet değişiklikleri yapılır.

3.Her türlü nöbet değişikliğinde; nöbet değişikliğini yazılı bildiren eczaneye komisyonca nöbet istatistiklerini bozmayacak şekilde, değişikliği uygun görülen eczane bildirilir. Nöbet değişikliği isteyen eczane, değişiklik yapacağı eczane ve ikisinin de nöbet eşlerinden yazılı olarak imzalı onay almak zorundadır.

4.Yer değişikliği yapan eczanenin nöbetleri pozisyon durumuna göre komisyonda değerlendirilir ve yönetim kurulunca karar verilir. (Aynı cadde üzerindeki yakın mesafe değişiklikleri ve nöbet eşiyle konum olarak nöbet tutmasında mahsur olmadığı durumlar.)

5.Nöbet listesinden keyfi çıkmak veya kış periyoduna girip, yaz periyoduna girmemek gibi talepler değerlendirmeye alınmayacaktır. Nöbetten kendi isteği ile çıkan eczaneler(mazereti olanlar hariç/mazereti olanlar süresi boyunca) en az 1(bir) yıl süre ile nöbete giremez.

6.Yeni açılan eczane listede boş bırakılan nöbetlerin konumuna göre mevcut listeye eklenir.

7.Eczacı Odası’nın hazırladığı nöbet çizelgesi dışında, eczanelerin kendi nöbet kâğıtlarını hastane civarındaki muhtelif yerlere yapıştırmaları veya nöbetçi eczanelerin; cadde, sokak veya hastane önüne nöbetçi levhaları koymaları yasaktır.

8. Eczane E tabelaları mesai saatlerinde sabit ışıkla yanacak, mesai saatleri dışında kapalı olacak; nöbet zamanında aralıklı olarak yanıp sönecektir.

9. Tüm eczanelerin açılış kapanış saatlerine riayet etmeleri önemle rica olunur.

10.Nöbette gelen hastalara ilaç, kurum ayrımı yapmadan reçetelerinin karşılanması önemle rica olunur.( Sözleşmesi olsun olmasın; cezaevi, askeriye, mültecilerin resmi reçetelerinin karşılanması gerekmektedir.)

11.Osmaniye merkezdeki eczaneler için mesai saatleri 08.00-12.00 ile 13.30-18.00’dir.

12.Mevcut nöbet listesinde olup da, kapanan veya nakil olan eczanenin yerine; konumuna uygun sırası gelen eczane komisyon tarafından değerlendirildikten sonra ve yönetim kurulunun onayı ile eczaneye ekstra nöbet verilir.

13.Nöbet tutan eczaneler; vatandaşın sıkıntı yaşamaması ve şikayet olmaması için gerekli teknik alt yapıyı ve şartları oluşturmak zorundadır.(En az 2 bilgisayar vs.gibi)

Okunma 211 defa Son Düzenlenme Salı, 24 Ekim 2017 12:21