TİTCK Tarafından Yayımlanan Renkli Reçete Duyurusu Hakkında

TİTCK Tarafından Yayımlanan Renkli Reçete Duyurusu Hakkında

(0 oy)
yazı boyutu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun resmi internet sayfasında, “Renkli Reçete Duyurusu “ konulu bir duyuru yayımlanmış olup aşağıdaki şekildedir:

“Pilot uygulamasına Aralık ayından itibaren Çorum ilinde başlanan, Kırmızı ve Yeşil Reçetelerin elektronik ortamda yazılmasına, takibine ve kontrolüne imkan sağlayan “Renkli Reçete Sistemi” 17 Mart 2017 itibari ile tüm Türkiye’de kullanıma açılacaktır.

Bu tarihten itibaren Renkli Reçete Sistemi üzerinden uyuşturucu madde ve müstahzarları ile psikotrop madde ve müstahzarları için elektronik reçete düzenlenmesi gerekmektedir.

Renkli Reçete web servislerinin kullanım Kılavuzu hazırlanarak https://renklirecete.saglik.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Okunma 695 defa