SGK Geri Ödeme Komisyon Kararı Hakkında

29 Oca

SGK Geri Ödeme Komisyon Kararı Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugün (26.01.2018) “ 2017/1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı olarak yayımlanan duyuru ile;

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 5-(g) ve 7-(e) maddelerine dayanılarak İlaç Geri Ödeme Komisyonu çalışmaları sonucu alınan kararlara yönelik “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi” nde yapılan düzenlemelerin yapıldığı;

Bu düzenlemelerde yer alan “lenalidomit” etken maddesini içeren ilaçlar için;

-MM (Multipl Miyelom) ve MDS (Miyelodisplastik Sendrom) tanılarında E735A, E735B, E735C ve E735D gruplarında sırasıyla 5mg, 10mg, 15mg ve 25mg dozlarının,

-MHL(Mantle Hücreli Lenfoma) tanısında E735E, E735F, E735G ve E735H eşdeğer gruplarında sırasıyla 5mg, 10mg, 15mg ve 25mg dozlarının tanımlandığı bildirilmektedir.

Düzenlemeler 31.01.2018 Çarşamba günü yürürlüğe girecek olup, ilgili listeler ektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Duyuru metni için tıklayınız.

Listeler için tıklayınız.