SGK Geri Ödeme Komisyon Kararı Hakkında

02 Şub

SGK Geri Ödeme Komisyon Kararı Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugün (31.01.2018) “ 2017/1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı olarak yayımlanan duyuru ile;

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 5-(g) ve 7-(e) maddelerine dayanılarak İlaç Geri Ödeme Komisyonu çalışmaları sonucu alınan kararlara yönelik “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi” nde yapılan düzenlemelerin yapıldığı;

26.01.2018 tarihinde yayınlanan duyuruda yer alan “lenalidomit” etken maddesini içeren ilaçlar için;

5mg, 10mg, 15mg ve 25mg dozlarında MM (Multipl Miyelom) endikasyonu için sırasıyla E735A, E735B, E735C ve E735D eşdeğer grupları,

5mg ve 10mg dozlarında MDS (Miyelodisplastik Sendrom) için sırasıyla E735E ve E735F eşdeğer grupları şeklinde yeniden düzenlendiği belirtilmektedir.

Bu düzenleme 01.02.2018 tarihinde yürürlüğe girecek olup, ilgili listeler ektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Duyuru metni için tıklayınız.

Listeler için tıklayınız.