Tamoksifen Etkin Maddeli İlacın Dağıtımı Hakkında

15 Kas

Tamoksifen Etkin Maddeli İlacın Dağıtımı Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız,

TEB tarafından yayımlanan duyuru ile;

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iletilen 09.06.2017 tarih ve 126077 sayılı yazı ile,

“Bir süredir tamoksifen etkin maddeli ilaçların temininde güçlük yaşandığı, hastaların ihtiyacı olan ürünlerin temini için üretici/tedarikçi firmalar ile görüşmeler yapıldığı ve bu kapsamda bir tedarik planı oluşturularak ürün sevkiyatına başlandığı, bu plan kapsamında 24.05.2017 tarihinden itibaren Tamoxifen, 29.05.2017 tarihinden itibaren ise Nolvadex isimli ilaçların ilgili Firmalar tarafından piyasaya verilmeye başlandığı, şu ana kadar piyasaya 7 bin 464 kutu Tamoxifen, 5.820 kutu da Nolvadex arz edildiği, ayrıca acil tedarik planı kapsamında geçici ithalat izni verilerek 54.000 kutu ilacın ithalat işlemlerine başlandığı, ilacın 21-22 Haziran 2017 tarihlerinde ecza depolarına verilmiş olacağı, hazırlanmış tedarik planı kapsamında yılsonuna kadar hastaların ihtiyacının tamamının karşılanmış olacağı bildirilmekte olup,

Hastaların aradıkları ilacı kolaylıkla bulabilmelerini temin etmek amacıylatamoksifen etkin maddeli ilaçların hangi eczanelerde bulunduğu bilgisinin 22.06.2017 tarihinden itibaren “İlacım Nerede” isimli İTS uygulaması üzerinden halkın erişimine açılacağı, bu tarih itibariyle, tamoksifen etkin maddeli ilaçların eczanelerden hastalara verilmesi sırasında sadece reçete karşılığı ve reçetede yazan miktarın verilmesinin, sistemin düzgün işlemesi adına İTS bildirimlerine titizlikle riayet edilmesinin, İTS stok bilgilerinin güncel tutulmasının zorunlu olduğu, bu hususlara riayet etmeyenler hakkında mevzuatta ön görülen cezalar ve diğer yaptırımlar uygulanacağı,

Bundan sonra tedarik sıkıntısı yaşanan tüm ürünlerde bu uygulamaya devam edileceği ifade edilmektedir.

Kurum yazısı ekte yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Okunma 128 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 15 Kasım 2017 12:02