Yeşil ve Kırmızı Reçeteler İle Hemofili Kan Ürünü Reçeteleri

17 May

Yeşil ve Kırmızı Reçeteler İle Hemofili Kan Ürünü Reçeteleri

Mart ayında yayınlanan genelgeler doğrultusunda; Yeşil ve Kırmızı reçeteler karşılanırken birinci nüshanın arka tarafına mutlaka ilacı alan kişinin isim, soyisim, adres ve imzasının alınması gerekmektedir.

Yine bu reçetelere ait Sağlık Müdürlüğü'ne verilmek üzere hazırlanacak icmal formu EK1 deki formatta hazırlanması gerekmektedir.

Hemofili ve Kan ürünü reçeteleri karşılanırken reçete üzerine ilgili yerlere ilacın fiyatı kullanılan kan ürünü seri numarası, hasta karne numarası gibi bilgilerin tam ve eksiksiz olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu grup ilaçlara ait reçeteleri içeren Mayıs dönemi reçetelerin Sağlık Müdürlüğü’ne verilecek belgelerin EK2'de açıklanan formatta olması gerekmektedir.

Aksi durumda kurum kabul etmeyecektir.

EK-1

EK-2