Ecz. Zeynep SÖNMEZSaygıdeğer Divan Başkanım ve üyeleri,

Saygıdeğer İlaç ve Eczacılık Şube Müdürüm,

Değerli basın mensupları,

Sevgili meslektaşlarım,

Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

Geçmişten bu güne her meslektaşımız mesleğimiz için bir şeyler yapmaya çalıştı. Odamızda emeği geçen tüm meslektaşlarıma ve odada çalışan emekçilerimize teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum.

Bugün burada bu kadar kalabalık olmamız, eski dostları görmek, yeni dostlar edinmek beni çok mutlu etti. Değişim gelişimdir düşüncesiyle yola çıkan ekibimin başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Cumhuriyetimizi kuran ve yaşatan, bizleri yokluktan varlığa, karanlıktan aydınlığa çıkartan, kadınlara seçme seçilme hakkı tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Odamızın ilk kez 2 yıl önce iki liste ile seçime girmesiyle tatlı bir rekabet ortamı oluştu. Mesleğimize ve odamıza emek vermek isteyen meslektaşlarımızın çoğalmasını sağladı.

Mesleğimizin kanayan yaraları olan kamu kurum ıskontoları, meslek hakkı, her Cuma düşen fiyatlar, eczacı karlılığının düşüklüğü, Statik IP, her yeri yamalı bohçaya dönmüş SUT’ dan kaynaklanan kesintiler gibi sorunlardan bahsetmek istemiyorum.

Eczanelerinizi ziyaretlerimizde sizlere yapacaklarımızı anlattık ve somut olarak dokümanlarımızı bıraktık. Geçen seçimde listemizin öncelikli olarak gösterdiği 3 konu vardı.

ECZACI, AVUKAT ve MALİ MÜŞAVİR

Artık eczacımız var.

Oda eczacımızın bizi birçok açıdan rahatlatacağı düşüncesindeyiz. Eczacılarımızın herhangi bir sorununda odada danışabilecekleri, bir eczacı muhatabının olması, her açıdan bizleri mutlu edecektir. Sorularımıza ve sorunlarımıza direk cevap bulacak olmamız zaman kaybımızın da önüne geçecektir.

İşinde ehil, sorumlu bir avukatın olması, haklarımızı bilmemiz ve ona göre hareket edebilmemiz açısından çok önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu ile karşı karşıya gelmemize sebep olan sorunların arttığı bu dönemde, avukatın gerekliliğini daha iyi anlamış bulunmaktayız.

Özellikle sorunlar oluşmadan müdahale edilmesi önem arz etmektedir.

Mali Müşavir konusuna gelecek olursak, eczanelerimizi her ne kadar sağlık kuruluşu olsa da işletme kimliğimiz daha önde olmak zorunda bırakıldı.

Mali Müşavirlerimize, danışmanlık yapacak eczane bütçe yönetimi hakkında, bizlere çalışma yapacak, eczane işletmeciliğinde kendini geliştirmiş, bir mali müşavirin varlığı bizlerin yükünü önemli derecede azaltacaktır.
Ekibim ve ben, ben olmak için değil biz olmak için mesleğimizi ve geleceğimizi sizlerle, el birliği ile inşa edebilmek için yola çıktık. Desteğiniz ile hepimizi, tek ve bir olarak, arzu ettiğiniz noktaya taşımak ve sizlere layık olduğunuz hizmeti sunabilmek adına çıktığımız bu yolda oda yönetimine talibiz.

Bu seçim sürecinde bizleri incitmeden kırmadan çalışan Ahmet Yiğit Bey ve ekibine teşekkür ederiz. Her ne kadar iki liste ile seçime girsek de kazanan ve kaybeden arkadaşların pazartesi günü tek liste olarak seçime girmiş gibi çalışmaya ve mesleğimize katkı vermeye devam edeceğine eminim. Kazanan her halükarda mesleğimiz ve odamız olacaktır.

Kamusu, özeli ve serbesti ile meslektaşlarımızın mesleki hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri hayata geçiren, ihtiyaç anında eczacısının sonuna kadar yanında olan ve bundan meslektaşlarımızın en ufak bir şüphe duymadığı, güvenebileceği ona doğru yolu gösterirken aynı zamanda profesyonel destekte sağlayan, konulara ve çözümlere hakim, donanımlı, her üyesine eşit, bir yönetim kurulu olacağımıza dair sizlere söz veriyoruz. Zaten tüm projelerimiz çalışmalarımız ve emeklerimizle buna yöneliktir. Biz hazırız değerli meslektaşlarımız.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

Teşekkür ederim.

Ecz. Zeynep SÖNMEZ