MİADI GEÇEN İLAÇLARIN ODAMIZA TESLİMİ VE İMHA EDİLMESİ İŞLEMLERİ HK.

Değerli Meslektaşlarımız;

Osmaniye Merkez ve ilçelerdeki meslektaşlarımızın eczanelerinde bulunan miadı dolmuş atık ilaçlarının toplanması ve imhaya gönderilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Eczaneler tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ ne miadı geçen ilaçların listesinin bildirilmesi üzerine Müdürlük tarafından gerekli işlemler yapılarak tutanak altına alınmış ve ilgili tutanaklar odamıza ulaşmıştır.

***İlaçlar odaya teslim edilirken kolilerle birlikte Ek’te bulunan Formu mutlaka doldurup kaşe-imzalı şekilde odaya teslim edilmelidir.

Toplama aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

İmha edilmesi gereken tüm ilaçlar koliler içinde toplanmalıdır. Kolilerin üzerine eczane adı ve kilogramı mutlaka belirtilmelidir. Emzik, biberon vb. plastik içerikli ürünler ile kozmetik/Dermokozmetik ürünler koliye konulmayacaktır.

•             DÜZİÇİ ECZANELERİ ;EK’ te bulunan “ATIK İLAÇ TESLİM ve İMHA TUTANAĞI” eczacılarımız tarafından doldurularak, ilaç kolileriyle birlikte  12 Şubat Pazartesi günü Saat 08:00-10.00 arası BÜYÜKMERT ECZANESİ’ne teslim edilecektir.

•             MERKEZDEKİ  ECZANELER ;EK’ te bulunan “ATIK İLAÇ TESLİM ve İMHA TUTANAĞI” eczacılarımız tarafından doldurularak, ilaç kolileriyle birlikte birlikte  12 Şubat Pazartesi günü Saat 12.30-14.30 arası odamıza teslim edilecektir.

•             KADİRLİ  İLÇESİ ECZANELERi; EK’ te bulunan “ATIK İLAÇ TESLİM ve İMHA TUTANAĞI” eczacılarımız tarafından doldurularak,  ilaç kolileriyle birlikte  12 Şubat Pazartesi günü Saat 15.00-17.00 arası ÖTÜKEN ECZANESİ'NE teslim edilecektir.

****İMHA firması ile randevu sistemi ile çalıştığımız için belirtilen tarih ve saat'te kolilerin  teslim edilmesi önem arz etmektedir.

NOT: İmha ettireceği atık ilaçlarını vergiden düşmek isteyen eczacıların İl Sağlık Müdürlüğüne onaylatılan listeleri ve imha sonrası firmadan odamıza gönderilecek olan İmha tutanağını Vergi Dairelerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

EK İÇİN TIKLAYINIZ

08 Şubat 2024 - Okunma Sayısı : 344