41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı Erzurum’da Başladı

Değerli Meslektaşlarımız,

TEB tarafından yayımlanan duyuru ile;

41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı, 28 Haziran Perşembe günü Erzurum’da başladı. 3 gün sürecek toplantının ilk gününde 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Merhum Ecz. Hasan Fehmi Altıntaş’ın kabrine gerçekleştirilen ziyaretin ardından açılış törenine geçildi.

Toplantının açılışına; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Erzurum İl Sağlık Müdürü, Eczacılık Fakültesi Dekanları, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Erzurum’u anlatan tanıtım filmi izlendi.

Törende konuşma gerçekleştiren 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Özcan, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek toplantının eczacılık mesleğine katkı vermesini, birlik ve beraberliği artırmasını dilediğini ifade etti.

41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, 41. Dönem Merkez Heyeti’nin yaptığı çalışmalara değindi, toplantının önemine vurgu yaparak “Meslek birliğimizin, çatı örgütümüzün son altı ayda yaptığı çalışmaları sizlere sunacağımız ve değerlendirmelerinizi alacağımız bölgelerarası toplantısında, önümüzdeki altı aya da yön vereceksiniz. Bu yönlendirme ‘sağlık’ ve ‘iyiliği’ genişletme görevimizi yerine getirmemizi kolaylaştıracaktır” dedi.

Hemen ardından konuşmalarını yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, toplantının eczacılık ve sağlık alanına katkı sağlaması dileklerini iletti.

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği II. Başkanı Ecz. Süha Eker konuşmasında kooperatiflerin dayanışma ve iş birliği içerisinde olmalarının önemine vurgu yaptı; toplantının halk sağlığı ve eczacılık mesleği adına iyi sonuçlara vesile olmasını dilediğini ifade etti.

13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin moderatörlüğünde ilerleyen toplantıda Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Eczacılık Akademisi’nin faaliyetlerine ve hedeflerine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Uzbay’ın ardından Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak; sağlık, ilaç, eczacılık alanına ilişkin detaylı verileri ve değerlendirmeleri katılımcılarla paylaştı. Günümüzde yapay zeka ve Endüstri 4.0 uygulamalarıyla değişen bir dünyada olduğumuzu söyleyen Çolak, bu değişen ve dönüşen dünyada eczacılar olarak yeni bir ufka ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çolak, sözlerini “Birlikte ve birlikle harekette ettiğimizde yarınlar bizimdir” diyerek noktaladı.

Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti 41’inci Dönem Çalışma Raporu sunumu ile devam etti. Üney, sunumunda Merkez Heyeti’nin son 6 ayda yaptığı çalışmalara ilişkin detaylı bilgileri meslektaşlarımızla paylaştı.

Komisyon odaklı bir çalışma sistemi benimsediklerini belirten Üney; demokratik ve katılımcı bir çalışma prensibi doğrultusunda, ekip çalışmasına dayanan, Oda ve üye etkileşimi güçlü bir sistem içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti olarak tüm faaliyetlerine yön veren dört temel hedef benimsediklerini söyleyen Üney, bu hedefleri şu şekilde sıraladı: “Mesleki ve örgütsel dayanışma içerisinde olmak, ilaca sahip çıkmak ve sektörde güçlü aktör olmak, eczacının ekonomik refahını sağlamak, sürekli mesleki gelişim ile birlikte eczacılığa değer katmak.”

Üney’in sunumunun ardından Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. M. İbrahim Özkol, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporu’nu sundu.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu’na ilişkin detayları paylaştı.

Sunumların sonrasında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi ve Kooperatifler Komisyonu Başkanı Ecz. Kubilay Aydın moderatörlüğünde ‘Eczacı Kooperatiflerimiz ve Sektörel Değerlendirme’ başlıklı panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. İbrahim Özkol, İstanbul Ecza Kooperatifi Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, Bursa Ecza Kooperatifi Başkanı Ecz. Recep Görmez, Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Ecz. Tarkan Bir katıldı.

29 Haziran 2018 - Okunma Sayısı : 1181