Eczane Ekonomileri Komisyonu Toplantısını Gerçekleştirdi

Eczane Ekonomileri Komisyonu 41. Dönem ikinci toplantısını, 18 Temmuz 2018 tarihinde Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Mehmet İbrahim Özkol başkanlığında, bölge eczacı odalarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantıda; eczanelerin kamu hizmeti yaptığı ve bu nedenle eczanelerde kullanılan elektriğe kamu fiyatı uygulanması gerektiği, şehir hastanelerinin içerisinde açılacak eczanelerin bölgedeki diğer eczanelerde yaratacağı ekonomik dengesizlikler, eczanelerde satılan ilaç dışı ürünlerin  eczane dışında satılmaması için alınabilecek tedbirler  görüşüldü.

Firmaların kamu iskontosu vermediği veya eksik verdiği ilaçların ödeme durumunun SGK ile tekrar görüşülmesi ve güncel listenin duyurulması gerekliliğine karar verildi. Dağıtım kanallarının çıkışa mf uygulamalarının eczane ekonomilerine olumsuz yansımasının önüne geçmek için yapılan çalışmalar değerlendirildi. Bir sonraki toplantıda görüşülecek konular  için görev dağılımı yapıldı.

20 Temmuz 2018 - Okunma Sayısı : 884