Sağlık Bakanı Sayın Dr.Fahrettin Koca’yı Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Sayın Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği II.Başkanı Ecz.Sinan Usta, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cem Mercül,  Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Kubilay Aydın, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Serdar Türkaydın, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Ümran Pelenkoğlu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.M.Emin Beyaz, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.H.İbrahim Avşaroğlu, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz.M.Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ecz.Hasan Buminhan Yavuz, Erzurum Eczacı Odası Başkanı Ecz.Hakan Özcan’dan oluşan heyet, 09.01.2019 tarihinde, Sağlık Bakanı Sayın Dr.Fahrettin Koca’yı, görevi dolayısıyla tebrik etmek üzere makamında ziyaret etti.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Sayın Dr.Hakkı Gürsöz’ün de bulunduğu görüşmede Merkez Heyetimiz Sayın Bakan’a sıcaklık-nem takibi, takas, yardımcı eczacılık ve eczacı istihdamı, eczane ekonomileri, ilaçta kur düzenlemesinin ilacın bulunabilirliği noktasında doğurduğu sıkıntılar, ilaç dağıtım kanallarının vadeleri geriye çekmesi, Geçici Koruma Kapsamındaki Kişilerin reçeteleri, reçetesiz ilaçlar, kamu eczacılarının maaşları ve özlük hakları, Rehber Eczanem Programı başlıklarında yaklaşımlarımızı ve beklentilerimizi aktardı.

Görüşmede ayrıca, Sayın Bakan ile, ilaçta dışa bağımlılığımızı azaltmaya yönelik çalışmalarımız hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

11 Ocak 2019 - Okunma Sayısı : 1172