TEVZİ KOMİSYONU ÇALIŞMA RAPORU

1. Reçete onayları takip eden ayın 1’i ile 15’i arasında yapılacaktır.
  2. Sıraya girip, protokol hükümlerini kabul eden eczane reçete seçme hakkına sahip değildir. Protokol hükümleri gereğince bütün reçeteleri limiti dahilinde karşılamakla yükümlüdür.
  3. Cezaevi, huzurevi vb. kurumlardan çıkan reçeteler tarih ve numara sırasına göre karşılanacaktır.
  4. Onaya gelen eczane fatura, döküm listesi ve reçeteleri birlikte getirecektir.
  5. Fatura limitleri ait olduğu ay içinde geçerlidir, yıllık olarak değil aylık olarak değerlendirilecektir.
  6. Limit aşımlarında odamızın web sayfasında formlar ve dilekçeler bölümünde bulunan ‘limit aşım dilekçesi’ doldurulacaktır. Ayrıca dilekçe yazılmayacaktır.
  7. Diyaliz merkezlerinden çıkan reçetelerdeki tüm ilaçlar sisteme girilecektir.
  8. Yurtdışı sigortalı hasta reçeteleri hangi kurumdan karşılanıyorsa o kurumun kotasına dahil edilecektir. (Huzurevinde kalan yurtdışı sigortalı gibi.)
  9. Nöbet sırasında gelen limitli reçetelerin, limit dolu olsa bile karşılanması gerekmektedir.
  10. Karşılanan reçetelerin farmainboxa giriş işlemlerinin ivedilikle yapılması hasta mağduriyeti oluşturmamak için çok önemlidir.

22 Ekim 2019 - Okunma Sayısı : 50